Subwerkgroepen

De NWDC bestaat uit een aantal kleinere subwerkgroepen die zich bezig houden met specifieke vraagstukken. Hieronder volgt een korte beschrijving van de subwerkgroepen.

Eerste lijn

Houdt zich bezig met alle facetten van voedings- en dieetadvisering aan de cardiologische patiënt in de eerste lijns diëtetiek

Dieetproducten en industrie

Signaleren nieuwe dieetproducten interessant voor de cardiologische patiënt. De subwerkgroep beoordeelt dieetproducten op waarde en beantwoord vraagstukken hierover.

Hartfalen

Houdt zich bezig met alle richtlijnen en dieetadvisering specifiek gericht op hartfalen. De subwerkgroep zorgt voor implementatie van de meest relevante wetenschappelijke inzichten op dit gebied.

Nutritional Assessment

Beoordelen methodes om een voedingstoestand in te kaart te brengen van de cardiologische patiënt. De subwerkgroep zorgt voor implementatie van de meest relevante wetenschappelijke inzichten op dit gebied.

Hartrevalidatie

Houdt zich bezig met de richtlijnen, voedings- en dieetadvisering specifiek gericht op de hartrevalidatie en zorgt voor de implementatie van de meest relevante wetenschappelijke inzichten op dit gebied.

Website

Houdt zich bezig met het ontwikkelen van de website en het plaatsen van relevante documenten hierop. Verder is de website verantwoordelijk voor het up-to-date houden van alle informatie op de website.


Contact:

Heb je een vraag voor een subwerkgroep of wil je contact met één van de subwerkgroepen, mail dan secretaris@nwdc.nl t.a.v de naam van de subwerkgroep.