Eten zonder zout is eerst wel even wennen, maar er zijn mogelijkheden genoeg om de maaltijden zonder zout toch smakelijk te krijgen. We geven u een aantal tips.
Warme maaltijd
1. Gebruik zoveel mogelijk verse producten.
2. Kook groente en aardappelen met weinig water en zo kort mogelijk.
3. Maak gebruik van de magnetron of snelkookpan.
4. Maak veel gebruik van verse en gedroogde tuinkruiden en specerijen en andere smakelijke
toevoegingen.
Tuinkruiden
Peterselie, selderij, bieslook, kervel, lavas (= maggiplant), marjolein, dille, basilicum, bonenkruid, tijm en oregano.
Specerijen
Peper, nootmuskaat, kaneel, kerrie, paprikapoeder, knoflook en knoflookpoeder, laurierblad, kruidnagel, foelie, mosterdpoeder en gemberpoeder (= Djahé).
Diversen
Verse en gebakken tomaat, kruidenbuiltjes, verse of gedroogde ui, fruit, prei, paprika, champignons, azijn, citroen(sap), citroenschil, vanillesuiker, vanillestokjes, gember, rozijnen en krenten.
Zout en hartfalen
Kruiden en specerijen