Veel gestelde vragen

Als patiënt zul je regelmatig vragen hebben over voedingsgerelateerde onderwerpen.

Filteren

Zoek een diëtist

Het beste advies kan een diëtist geven. Zoek er een in ons register.

Hoe maak ik mijn eten lekker zonder zout?

Eten zonder zout is eerst wel even wennen, maar er zijn mogelijkheden genoeg om de maaltijden zonder zout toch smakelijk te krijgen. We geven u een aantal tips.


Warme maaltijd

1.  Gebruik zoveel mogelijk verse producten.

2.  Kook groente en aardappelen met weinig water en zo kort mogelijk.

3.  Maak gebruik van de magnetron of snelkookpan.

4.  Maak veel gebruik van verse en gedroogde tuinkruiden en specerijen en andere smakelijke

toevoegingen.

Tuinkruiden

Peterselie, selderij, bieslook, kervel, lavas (= maggiplant), marjolein, dille, basilicum, bonenkruid, tijm en oregano.

Specerijen

Peper, nootmuskaat, kaneel, kerrie, paprikapoeder, knoflook en knoflookpoeder, laurierblad, kruidnagel, foelie, mosterdpoeder en gemberpoeder (= Djahé).

Diversen

Verse en gebakken tomaat, kruidenbuiltjes, verse of gedroogde ui, fruit, prei, paprika, champignons, azijn, citroen(sap), citroenschil, vanillesuiker, vanillestokjes, gember, rozijnen en krenten.

Zout en hartfalen
Kruiden en specerijen

Zoek een diëtist

Het beste advies kan een diëtist geven. Zoek er een in ons register.